OKA FLIGHT SERVICES

Logo OKA FLIGHT SERVICES s.r.o.

ČLÁNKY

Ze života našeho OKA FLIGHT Teamu

Proběhl výcvik v přežití pro piloty malých letadel

O prvním březnovém víkendu proběhl v beskydských Kunčicích pod Ondřejníkem výcvik přežití pro piloty malých letadel. 10 statečných pilotů z celé republiky se sjelo, aby se naučili vše potřebné pro přežití v nehostinných podmínkách.

Celá akce začala v pátek 3.3.2023 veřejnou přednáškou na téma „Letecké záchranářství.“ Přednášející letecký záchranář Petr Chvalina povykládal o úskalích profesionální záchranářské práce nejen účastníkům víkendového kurzu, ale i příchozím občanům Kunčic. Zároveň demonstroval a doporučil vybavení, které v podobné nouzi může výrazně pomoct. Po přednášce následovala debata a volná zábava.

Druhý den byl více praktický. V sobotu dopoledne proběhlo vysvětlení některých dovedností, hlavně práce s mapou. Následně se vylosovaly 3 skupiny, které po obědě vyrazily do terénu. Na předem připravené trase se piloti ve skupinách pohybovali pomocí mapy, busoly a stanovených azimutů. Hledali záchytné body a plnili úkoly, které je vždy posunuly na další stanoviště. U posledního bodu se všechny skupiny sešly, společně debatovaly poslední nejtěžší úkol a následně vyrazily zpět na ubytování.

Večer čekalo na účastníky vyhodnocení a diskuse nad záludnými otázkami a situacemi, které po trase vznikly. A protože všichni účastníci výcvik přežití opravdu přežili, obdrželi na památku a za odměnu certifikát o absolvování kurzu. Certifikát jako poděkování obdržel i Pavel Chvalina.

Gratulace patří všem účastníkům, kteří se aktivně zapojili do výcviku a prohloubili si tak dál své znalosti. Poděkování náleží i organizátorům, kteří se postarali o přípravu celé akce: Leoš Liška, Letecký spolek Kunčice p/O a Pavel Chvalina. Další podobné akce se pro velké nadšení účastníků i organizátorů  již plánují.

AKCE & KURZY

Červenec 2024
Nebyla nalezena žádná událost!

ANONYMNÍ FORMULÁŘ

PRO HLÁŠENÍ UDÁLOSTÍ

STAŇ SE SOUČÁSTÍ

OKA FLIGHT Teamu

Přejít nahoru